Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


Mlaku-Mlaku

Mlaku-Mlaku

Isuk-isuk mlaku-mlaku ngubengi deso yo lumayan seger nyang awak. Isuk iki angine banter banget lan adem. Mendung sisan.
Kumpul Bareng

Kumpul Bareng

Kumpul bareng karo konco-konco ... Koyok mbalek ae ning jaman biyen mongso sekolah. Suwun yo konco-konco... Suwun yo bolo-bolo...
Bolo Plek

Bolo Plek

Bolo plek podo teko nyang omah. Papat boloku sing biasane uyar uyur biyen teko dolan nyang omah. Kabeh podo crito dewe-dewo pengalamane. ...
Nduwe Unek-Unek Njupuk Omah

Nduwe Unek-Unek Njupuk Omah

Aku iku jane nduwe unek-unek njupuk omah ing ndeso. Lek iso yo sing kredit ae, soale lek mak byor yo ora kuat. Pengene seh njupuk nok dae...
Akire Oleh Garapan

Akire Oleh Garapan

Akire oleh garapan... Sak wise pirang dino iki sepi garapan. Alhamdulillah iso digawe nyambung urip ono ing ndeso... Separo hasile baka...
Kok Senengane Ngenyek

Kok Senengane Ngenyek

Kok isone to arek iku senengane ngenyek aku. Opo to jane salahku.. Opo arek kuwi pengin tak adohi to jane. Utowo pancene lek ngomong ra ...
Nunggu Subuh Ngeblog Sek

Nunggu Subuh Ngeblog Sek

Karo ngenteni subuhan nulis-nulis ae ing blog iki. Isuk iki hawane uadem tenan. Padahal yo wis gawe kopi. Sinyale cilik banget ing deso ...
Jubah Kawibawan

Jubah Kawibawan

Ora nyongko. Ora nyono. Kaget. Wedi. Kabeh campur aduk ing ati iki. Maeng sore Bapak nurunne jubah kawibawan nyang aku. Yo'opo ik...
Ndelok Bal-Balan

Ndelok Bal-Balan

Ndelok bal-balan ing TV gawe tegang ae. Final piala AFF Indonesia lan Malaysia. Koyoke bakal kalah maneh Indonesia iki. La wong oleh pin...
Wis Luhur

Wis Luhur

Ora kroso wis luhur. Muleh sek adus banjur salat lan turu. Koyoke adiku masak enak dino iki yo. Kesel bianget tandang gawe dino iki ono ...
Enake Kondo Lek Aku Ngamukan

Enake Kondo Lek Aku Ngamukan

Enake yo lek ngomong piyambake. Jarene aku ngamukan. Lek ora gelem yo mbok ngomong ae sing penak. Ora usah mbulet-mbulet onok embel-embel...
Bapakku Iki Ngguya Ngguyu Ae

Bapakku Iki Ngguya Ngguyu Ae

Wo alah pak pak... Sampeyan iku kok senenge lek aku muleh to pak pak... Ket maeng ngguya ngguyu ae karo ndelok sawahe. Yo lek bendino me...
Nyang Gubuk Sawah

Nyang Gubuk Sawah

Endah tenan sawahe Bapak iki. Ombo banget. Mripat iso seger nyawang pari sing ijo-ijo iki. Isuk iki aku nyang sawah ngrewangi Bapak nung...
Deso Sing Adem

Deso Sing Adem

Deso iki adem tenan hawane. Deso sing adem. Hawane apik kanggo ambekan. Deso sing adem. Hawane apik supoyo awak seger. Deso sing adem...
Wayahe Maghriban

Wayahe Maghriban

Wis mulai manjing maghrib. Wayahe nyang masjid maghriban. Suwe ora jamaah nok masjid desoku iki. Kangen karo masjid deso iki. Masjid Al...
Kangen Karo Si Kecil

Kangen Karo Si Kecil

Kuangen rasane karo si kecil. Pengin nyawang lan ngambungi pipine sing minus kuwi. Opo sampeyan ora kangen karo aku ta si kecil....
Teko Dok Langsung Turu

Teko Dok Langsung Turu

Teko Dok langsaung turu mergo kekeselen awake. Awak rasane koyok dipecuti ae. Tangi jam telu langsung adus banjur tandang gawe ngresiki o...
Bis Kok Ugal-ugalan

Bis Kok Ugal-ugalan

La iyo to bis kok playune ugal-ugalan. Ugal-ugalanan. Ora nduwe toto Kromo blas. Kendaraan sing cilik dadine wedi kabeh. Kudune bis iku...
Mudik Timbang Sepi

Mudik Timbang Sepi

Tak mudik ae timbangane sepi nek kene. Ora onok kegiatan sisan. Yo timbangane nglamun dewe nanging sing lamun ora ngerti blas. Yo malah ...
Wulan Suro Ngumbah Gaman

Wulan Suro Ngumbah Gaman

Wulan Suro iku wulan apik kanggo ngumbah gaman. Tanggal sing pas iku yo tanggal siji sampek tanggal limo Suro. Nanging aku dewe malah tel...
Tuku Kopi Kok Legi Tenan

Tuku Kopi Kok Legi Tenan

Tuku kopi nok warung maeng kok legi bianget yo. Wah palingo kakehan gulane iku maeng. Tapi opo ora wis biasane to ngedoli kopi. Jenenge ...
Dijak Chat Kok Suwe Temen

Dijak Chat Kok Suwe Temen

Dijak chat kok suwe temen mbalese. Po dikirone aku ra ngenteni ngono ta. Timbangane ngenteni yo chat dewe ae. Wis bengi wayahe turu. Se...
Bengi Sing Sepi

Bengi Sing Sepi

Bengi sing sepi iki aku nganti keturon onok sak jaman. Polahe mergo awan maeng aku kepegelen. Akeh tenan tugase. Nanging yo alhamdulilla...
Luwe Durung Maem

Luwe Durung Maem

Kok luwe rasane yo. Biasane awan aku gak maem. Lek kepepet ae tok aku maem. Emboh yo kok dino iki rasane luwe tenan. Opo mergo ngombe o...
Koyok Kekehan

Koyok Kekehan

Lembur kok malah koyok kekehan ae. Munyer ngalor ngidul ra karuan. Munyer-munyer kesel dewe malahan weleh-weleh. La yo'opo gak munye...
Oleh Bagian Lembur

Oleh Bagian Lembur

Oleh bagian lembur dino iki. Lembur dino kok akeh tenan panggilane rek. Wis mugo-mugo lancar ae lembure. Mugo-mugo nututi ae. Nyuwun pe...
Adem Rasane Awak

Adem Rasane Awak

Adem rasane awak bengi iki. Opo awakku lagi masuk angin yo. Weteng rasane koyok disuduki karo dom ae. Wis ngombe antangin kok sek kroso ...
Udan Maneh

Udan Maneh

Udan maneh dino iki. Kok tahun iki mongso ketigo ora ono blas yo. Suwene mongso rendeng iki. Gak mari-mari. Maleh garai uwong males met...
Tak Turu

Tak Turu

Aku tak turu ae awan iki. Kesel rasane awak. Mari mbenakno omah. Mendung sisan. Mugo-mugo ojo udan sek mergo mari tak tembel genteng om...
Makrifat Burung Surga

Makrifat Burung Surga

Makrifat Burung Surga. Yo iku sak jane sing arep tak tulis ndek blog iki. Makrifat burung dari surga iki nyritakne ilmu kasampurman Syekh ...
Template Iki Lumayan

Template Iki Lumayan

Template Iki Lumayan. Lumayan apik timbang sing sak durunge. Apik mergo luweh luwes dibukak gawe ponsel sing elek tahun 2003. Masio ngon...
Golek Kerjo Kok Angel

Golek Kerjo Kok Angel

Golek kerjo kok angel. Golek kerjo saiki iku kok angel tenan yo. Bedo koyok biyen. Saiki saingane tambah akeh. Sing digoleki kudu sarja...
Sepi Bengi Iki

Sepi Bengi Iki

Sepi tenan bengi iki. Kabeh kok koyoke wis mulai prei. Kerjoan yo mulai akeh sing prei. Jane tak arep-arep onok sms sing mlebu soko piya...
Isuk-Isuk Ban Bocor

Isuk-Isuk Ban Bocor

Isuk-isuk kok ban sepedaku wis bocor to. Walah dadine maleh nembelno disik. Lumayan kanggo nglatih kesabaran. Kerjoan akire yo rodok mol...
Ngantuk Banget

Ngantuk Banget

Ngantuk banget hawane. Adem-adem sisan. Kok onok ae godaane malem jumat legi iki. Kudune kan kuat melek yo. Wis engko ae tangi jam 3 t...
Film Kartun Apik

Film Kartun Apik

Film kartune apik onok tv iki. Penguin ceritane. Lucu pol pinguin iki lek mlaku.. Megal megol koyok mentok ae yo. Lek iso yo bendino o...
Adem Kademen

Adem Kademen

Mergo udan ora mari-mari, awakku kademen bengi iki. Aku wis nggawe kopi kok sek adem ae rasane awak iki. Yo wis nggawe jaket karo kemulan...
Udan Ora Onok Enteke

Udan Ora Onok Enteke

Udan ora enek enteke. Udane deres koyok di sok ae. Udane sumebar roto ono ing Suroboyo lan Sidoarjo. Udan kok ora onok enteke. Deres si...
La Kok Wis Mendung

La Kok Wis Mendung

La kok wis mendung to. Padahal isik jam loro awan. Mugo-mugo engko rodok sore ae lek jeblok udane. Ojok saiki udane. Garapane sek akeh....
Dalanan Suroboyo Macet

Dalanan Suroboyo Macet

Dalan dalan ing Suroboyo lan Sidorjo podo macet kabeh. Nyambut gawe maleh keteteran kabeh. Emboh onok opo kok dalanan podo macet. Opo mu...
Gak Kuat Kerjo Koyok Ngene

Gak Kuat Kerjo Koyok Ngene

Aku wis ora kuat kerjo koyok ngene iki. Kerjo kok akeh tenan tugase. Aku lo ora nemen-nemen olehku golek duit. Tapi kok malah koyok dipe...
Sepedaku Wayahe Nyervis

Sepedaku Wayahe Nyervis

Wah sepedaku sing sijine iki koyoke kok wis wayahe nyervis yo. Wis pirang wulan gak tau diservis blas. Mulai kaet anyar sampek saiki mek ...
Udane Wis Terang

Udane Wis Terang

Udane wis terang bengi iki. Nanging kok sek kroso adem ae hawane yo. Enake gawe teh panas dhisik ae kanggo ngangetno awak. Ben gak masuk...
Hp Kok Error Terus

Hp Kok Error Terus

Hpku sing elek iki kok bola bali error ae yo yo. Wis mari tak upgrade software sek pancet ae. Opo mergo elek yo ponselku iki. Yo maklum...
Udan Adem Hawane

Udan Adem Hawane

Bengi iki kok udan gak terang-terang. Hawane adem tenan. Ngombe teh panas ae rasane kok sek kurang panas ae. Ngeblog sak jam di kompute...
Aduh Panggilan ke Ecco

Aduh Panggilan ke Ecco

Aduh kok onok panggilan ke ecco barang to yo yo. Semaput rasane lek mlaku. Adooh... Lapo to jane parkiran ae digawe adoh soko kantore......
Wis Mlebu Ae

Wis Mlebu Ae

Wis mlebu ae. Aku dino iki mlebu kerjo ae masio telat. Bengi wingi boyokku loro koyok dijojoh linggis ae rasane. Sak wise tak gowo nyan...
Bolo Kurowo Teko

Bolo Kurowo Teko

Bolo kurowo teko. Bolo kurowo tekan ndeso teko. Alhamdulillah bolo kurowo tekan ndeso teko. Boloku kuwi jenenge, wawan, budi, didik karo...
Mari Sholat Istirahat

Mari Sholat Istirahat

Mari sholat tak istirahat diluk ae. Karo ngenteni ja 1 awan. Arep mangan yo uangku pas-pasan. Dani yo ora usah mangan ae.
Dino Iki Garapane Akeh

Dino Iki Garapane Akeh

Ya Alloh... Dino iki kok akeh tenan garapan kantorku. Mosok to aku nggarap 10 panggonan. Awan iki wis mari 5 tapine isik kurang 5 maneh....
Tangi Subuh

Tangi Subuh

Tangi subuh. Tangi subuh banjur subuhan terus ngaji mari ngaji mlaku-mlaku diluk teru ngeblog karo ngenteni mangkat kerjo.. Pancene kok n...
Sek Sore Wis Ngantuk

Sek Sore Wis Ngantuk

Sek sore aku kok wis ngantuk yo. Mergo wingi aku turu mari subuhan lan tangi jam setengah enem isuk... Kerjo ae nganti ngempet ngantuk. ...
Film TV Kok Mbulet

Film TV Kok Mbulet

Film tv kok mbulet. Mergo ora iso turu.. Aku ndelok tv nok omah. La pas sing tak delok iku film. Emboh opo judule. Pokoke mbulet ae cr...
Ra Iso Turu

Ra Iso Turu

Ya Alloh... Wis jam suwelas luwih kok aku ora iso turu-turu to yo yo... Pancet ae kelingan dia... Opo enake endang anu ae yo... Ya Allo...
Kok Ora Koyok Biasane

Kok Ora Koyok Biasane

Kok ora koyok biasane to bengi iki. Jam ae sek jam 9.30 tapi kok dia wis turu yo... Sms ae ora di bales-bales. Ping papat sms lek gak sa...
Ojok Kakehan Pikiran

Ojok Kakehan Pikiran

Dadi uwong iku yo mbok ojo kakehan pikiran to yo yo. La wong mek ngono ae kok dipikir nemen-nemen. Ojok dipikir jeru-jeru. Aku lo iso ko...
Tak Kiro Maz IIN

Tak Kiro Maz IIN

Kadung ngomong salam kanggo maz IIN, eh tibane aku salah. Tibane duduk mas IIN tapine mbak IIN. Yo sori to la wong kesusu olehe moco SMS,...
Durung Mari Kok Turu

Durung Mari Kok Turu

Durung mari olehe guneman kok malah ditinggal turu. Pancene sampeyan iku kekeselen, kepegelen ta mergo seharian nyambut gawe. Yo wis sug...
Polisi Kok Mesti Menang

Polisi Kok Mesti Menang

Polisi kok mesti menang ae. Isuk maeng budal kerjo onok arak-arakan polisi sing ngawal uwong sing njemput jamaah haji. Ketokane kok langs...
Lapo Kok Ngono

Lapo Kok Ngono

Lapo kok ngono. Lapo to jane sampeyan iku kok koyok ngono. Opo salahku... Opo dosaku ke sampeyan... Tak angen-angen kesalahanku, kok ko...
Serat Darmogandul

Serat Darmogandul

Wong Jowo sing kejawen mesti ngerti serat Darmogandul. Serat Darmogandul duduk maneh serat sing asing. Opo maneh saiki lagi gembar gembor...
Udan Angin Gluduk

Udan Angin Gluduk

Dino iki kok udan. Dino iki kok angine banter. Dino iki kok gluduke medeni uwong. Lampu mati sisan. Dadi nambah rekosone to yo yo. La ...
Turu Kok Mlungker

Turu Kok Mlungker

Onok-onok wae koncoku siji iku. Wawan jenenge. Turune musti mlungker, ora tau gak. Turu ono serambi masjid yo podo ae yo pancet mlungker...
Wong Jowo Kok Gak Njawani

Wong Jowo Kok Gak Njawani

Wong Jowo kok gak njawane. Kejawen wetan kok gak eroh jowone... Enek-enek menungso urip nok jowo kok wedi nggawe boso jowone. Malahan on...
Lek Ora Teko Ojo di Pekso

Lek Ora Teko Ojo di Pekso

Lel Ora Teko Ojo di Pekso to.. Jenenge ae ora teko, lek dipekso yo iso tibo. Lek ilmune ora teko yo ojo dipekso to, engko ae lek wis tamb...
Kepingin Penak

Kepingin Penak

Kepingin urip penak kok ra gelem rekoso. Iyo kan... Maksute ukoro ning nduwur iso macem-macem. Nanging lek maksute sing nyerat iku... ...
Ojo Dumeh

Ojo Dumeh

Ojo dumeh sugih dulur-dulur. Ojo dumeh sugih ora gelem kawruh wong ra nduwe. Ojo dumeh pinter ra gelem nyeberno ilmu. Ojo dumeh pinter ...
Kejawen Wetan

Kejawen Wetan

Ya dari namanya tertera kejawen wetan. berarti ya membahas seputar kejawen dari wong jowo Etan.

Label

Berita (815) Islam (114) Kamus Jawa (409) Kesehatan (390)
Back To Top