Kamis, 09 Desember 2010

Serat Darmogandul

Wong Jowo sing kejawen mesti ngerti serat Darmogandul.
Serat Darmogandul duduk maneh serat sing asing.

Opo maneh saiki lagi gembar gembor sing arep munculne maneh serat Darmogandul iki.


Serat Darmogandul iku ngomongne perkoro kebatinan.
Nanging sayang roto-roto sing dibahas yoiku perkoro sing awon.

Darmogandul isine ugo ngomongne perkoro cerito-cerito sing sumbere soko Bible.
Isine perkoro-perkoro sing ngajak wong Jowo kon podo ninggalne agomo Islam lan dikon mlebu agomo Kristen.
Yo Emohlah...

Label

Ajimat (4) Artis (46) Berita (182) Bintang (11) Blogku (9) Bumbu (1) Cangkriman (8) Cewek Cakep (31) Cewek Keren (31) Cinta (55) CPNS (15) Curhat (218) Doa (5) Duit (11) Elektronik (4) Gaji (4) Hantu (5) Humor (6) Ilmu (21) Islam (96) Kamus Jawa (98) Kerajaan (1) Misteri (10) Mongso (10) Nduwe (1) Neker (1) Ngomong (192) Pahlawan (14) Parikan (16) Pekerjaan (4) Pidato Jowo (5) Pitutur (41) Ponsel (30) Rahasia (12) Rojokoyo (4) Sakit (6) Sejarah (21) Sholawat (2) Tandur (11) Tegese (51) True Story (3) Watak Bulan (16) Wayang (9) Weton (5)

Top Weekend