Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


Mupus

Mupus

Lemah alas kang ombo iku katon garing amergo wis ora ono wit-witan babar pisan kang thukul. Ojo maneh wit-witan, suket lan alang-alang wae ...
Weteng Kok Men Loro ae

Weteng Kok Men Loro ae

Ya Alloh... Boyok iki rasane kok sek loro ae to ya Alloh... Nyuwun mari koyok biyen ben iso nyambut gawe. Orao nyambut gawe nok smf yo o...
Wong Sugih Kok Gaya

Wong Sugih Kok Gaya

Dadi wong sugih kok gaya tenan. Mozok to ono menungso koyo ngono. Kabeh iku kan mek titipane sing gawe urip to.
Nggoleki Blog Lawas

Nggoleki Blog Lawas

Sedinoan nggoleki blogku sing lawas-lawas nanging durung ketemu kabeh. Aku akeh sing lali alamate blog. Saking akehe. Blog sing tak gole...
Kamus Jawa

Kamus Jawa

Iki onok sak titik kamus boso Jowo kromo. Runtung-runtung: artine senengane nyandi-nyandi lungo bareng, ora tau pisah. Runtas: artine ...
Rindu Menggebu

Rindu Menggebu

Rasane kok kangen yo karo piyambake. Wis suwe ora ketemu. Pengin kepanggih masio mek sedelo. Opo piyambake ugo podo ngrasakne rindu po g...
Wayahe Nyambut

Wayahe Nyambut

Alhamdulillah... Masih tetap iman dalam islam. Alhamdulillah... Aku dinten iki sampun iso mlebu kerjo maneh. Tak kuat-kuatno aku nyambu...
Manunggaling Kawulo Gusti

Manunggaling Kawulo Gusti

Aku gawe blog sing mbahas syekh siti jenar. Masio roto-roto saduran, nanging critone apik kanggo teladan urip sak bendino. Sopo sang syek...
Akeh Tenan Cobaanku

Akeh Tenan Cobaanku

Ya Alloh... Akeh tenan cobaan sing ENGKAU paringne dumateng kulo. Kulo mboten kiyat Ya Alloh... Ampuni aku Ya Alloh.. Dadekno aku wong ...
Konco Kok Tego

Konco Kok Tego

Tego tenan koncoku iki . Kok tegone mangan koncone sing sak angkatan karo deweke. Golek rai. Pamer kepinteran. Pamer bondo. Pamer anak...
Kulo Mung

Kulo Mung

Aku iku mek pengin dadi wong biasa ae. Aku mung sak dermo. Emoh aku dumoyo. Ora pengin jabatan, bondo yo sak cukupe ae. Kesempatan jane...
Hpmu Kok Mati

Hpmu Kok Mati

Hpmu kok mati to saiki. Nomermu opo mbok ganti palingo. Opo hpmu isek gawene ditelpone karo piyambake to jane. Opo sek sering smsan to k...
Pengobatan Alternatif

Pengobatan Alternatif

Berobat alternatif iku yo pancene perlu lek mbok menowo pengobatane dokter maeng ora cocok. Ora cocoke ugo yo akeh alasan sing werno-werno....
Condrone Danawa | Mijil

Condrone Danawa | Mijil

Ageng inggil gagah godheg wok bris. Netrane kadya mong. Wuluwawar. Sumingkal alise. Simbar jaja pan kadya walingi. Idepnya ngisi. Wulun...
Ora Kroso Wis Manjing Subuh

Ora Kroso Wis Manjing Subuh

Woalah ora kroso aku nulis karo ndelok tv karo ngenteni kok yo wis subuh saiki yo. Asli ora kroso. Kok rasane nganti ngantuk blas. Biasan...
Tak Mudik Wae

Tak Mudik Wae

Ket maeng sewengi anggonku ngenteni mergo maeng malem minggu kok ora onok kabare blas. Ah timbangane nganggur lan sumpek campur sedih, aku...
Pengin Online Bareng

Pengin Online Bareng

Aku iku jane pengin online bareng ing malem minggu iki. Tapi piyambake off sembarange ngono. Dadine susah ati iki. Yowislah emboh aku or...
Bedane Hp iPhone4 Lan iPhone3

Bedane Hp iPhone4 Lan iPhone3

Bedane antara ponsel iPhone4 lan iPhone yoiku lek iPhone4 kamerane wis megapixel lan iso digawe video call. Simple banget bedane nyatane y...
Condrone Alam

Condrone Alam

Tan pantoro bayu bojro kliweran. Geter-geter mawredi. Genjot kang bantala. Kartiko tibeng kisma. Dres sumawur sang Hyang Riris. Kocak s...
Condrone Paprangan

Condrone Paprangan

Swaraning gong, wesi, busur, tambur. Tempuk lan gathiking watang sarto bengingehing jaran. Koyo mbelah-mbelahne bumi. Polahe wadyo bolo ...
Imlek

Imlek

Gong Xi Fa Chai. Mugo-mugo ae urip kito sing bakal teko dadi luwih apik. Yo awake dewe perlu ngucapno iku gawe sedulur kito sing isek ngu...
Kacang Atom | Cerito

Kacang Atom | Cerito

Iki onok cerito sing rodok lucu. Ojo sampek ora diterusne lo yo moco cerito iki. Cerito iki judule "KACANG ATOM" Wektu kuwi i...
Malem Jumat

Malem Jumat

Malem jumat wayahe wong melekan. Akeh uwong sing podo melekan ugo yo aku iki. Karo ngenteni bengi, aku tak nyambi ngeblog ae ben iso oleh...
Kualitas Hidup

Kualitas Hidup

Kualitas hidup iku totalitas soko keyakinan, pakulinan, pengalaman lan sak pinunggalane. Kualitas kesehatan iku dumadi soko 50 persen sike...
Yen Nggodog Jamu

Yen Nggodog Jamu

Yen nggodhog jamu genine ojo gede-gede. Becike geni cilik mintir-mintir wae. Yen genine kegedhen asile malah ora becik. Olehe malah koyo...
Gayus Omonganmu Nyaruwuwus

Gayus Omonganmu Nyaruwuwus

Gayus... Omonganmu nyaruwuwus. Pating clemong ceblang-ceblong koyok kodok. Ndumuk kiwo ndumuk tengen. Nggoleki konco dolanan dakon reke...
Gayus Njaluk Dielus

Gayus Njaluk Dielus

Gayus pindho bocah tansah njaluk dielus-elus. Kekarepane ngluwihi takeran. Ngendi ono duit cacahe milyaran. Dietung sinambi udut lan kela...
Ngeblog Uduk Barang Anyar

Ngeblog Uduk Barang Anyar

Sak jane ngeblog iku duduk barang anyar kanggo aku. Wis suwe aku kenal karo sing jenenge blog. Blogku jane yo akeh lak tak itung-itung. ...
Nyang Mesjid Luhuran

Nyang Mesjid Luhuran

Sek aku tak nyang mesjid sing kanggo shalat luhur. Wis dadi kewajibane wong islam to. Opo maneh lek kober jamaah yo malah apik. Engko ta...
Gayus | Guritan Jawa

Gayus | Guritan Jawa

Gayus... Gayus iku jenenge. Gayus iku penggaweane ora uyus. Ngemplang duite negoro. Mbrangus tatanan pidono. Mopok tai raine poro pung...
Dino Kemis Ijin Berobat

Dino Kemis Ijin Berobat

Alhamdulillah dino kemis emben aku diijinno ora mlebu kanggo berobat maneh nyang mojoagung. Mugo ae kasil lan ndang waras sinaras. Pengin...
Kangen Si Kecil

Kangen Si Kecil

Aku kok dino iki rasane males kerjo yo. Ya Alloh... Halah la wong bendino ae yo males ngono hehe.. Wektu sepi ati iki mesti kelingan kar...
Larangan Gawe Jilbab

Larangan Gawe Jilbab

Lek ndelok berita iki rasane aneh. Kok yo sek onok ae to uwong islam, muslim wadon dilarang gawe jilbab ono ing nggone kerjo. Kasus iki t...
Mencret

Mencret

Alhamdulillah... Awak berangsur enak timbangane wingi-wingi. Nanging saiki rasane weteng senep lan mencret. Wis ngombe jamu-jamuan kok m...
Dino Iki Garap Loro Ae

Dino Iki Garap Loro Ae

Wis dino iki garap rong panggonan ae banjur muleh istirahat. Obatku kari sisan onok ing omah. Tak njaluk ijin ae nyang juragan ben ora sa...
Mlebu Kerjo Maneh

Mlebu Kerjo Maneh

Ora kroso saiki wis dino senin. Wayahe mlebu kerjo maneh manjing golek duit ono ing bonge perusahaan. Dino senin iku pancene garai uwong ...
Rong Dino Ora Mlebu

Rong Dino Ora Mlebu

Wis ono rong dino aku ora mlebu kerjo. Golek tombo loro ben ndang mari oleh kasihatan badan. Nganti sak iki aku sak jane yo durung pati m...
Nomer Kok Sembarang Diwenehke

Nomer Kok Sembarang Diwenehke

Jenenge ae nomer hp utowo nomere ponsel kok isone diwenehke nyang nggone wong kuwi to yo yo. Lo iyo... Palingo yo pancene sampeyan iku pa...
Ngantuk

Ngantuk

Rasane ngantuk tapi kok ora iso merem-merem to mripat iki. Mikir. Kepikiran terus ae. Uwis uwis. Tapi nyatane kok yo ora iso mandek bla...
Kejawen Iku Opo

Kejawen Iku Opo

Kejawen iku opo seh sak jane. Artine opo. Kejawen iku artine yo aliran koyok agomo. Kejawen mungguhe wong biyen yo ilmu sing digawe nerus...
Yo Trimoen Lo

Yo Trimoen Lo

Loh lek pancene onok wong liyo sing seneng karo sampeyan yo ladenono lo. Yo trimoen lo. Dadi wong wetan ae kok bingung. Lek pancene arek...
Sodakoh

Sodakoh

Sodakohe sing akeh dulur mumpung sampeyan diwenehi rejeki dino iki utowo wingi. Apik-apike sodakoh yo kudune meneng-menengan ben luweh mak...
Yowislah

Yowislah

Yowislah aku ora butuh penjelasan maneh. Wis jelas. Ketok banget karo moto atiku masio panggonane adoh. Suwun kagem sedoyo ingkang nduku...
Sing Abang Akeh

Sing Abang Akeh

Halah la wong sing abang ae uwohe akeh lapo to kok sing sek ijo-ijo diunduhi. Sampeyan wis podo ngerti to ukoro ing nduwur iku... Maksute...
Wong Lanang Kudu Iso

Wong Lanang Kudu Iso

Dadi wong lanang iku lek iso yo kudu iso sembarange. Sak rehne aku iku putro ndeso sing kaet cilik dijak urip soro tandang gawe, aku yo ora...
Loro Kok Ngeblog

Loro Kok Ngeblog

Jarene loro kok ngeblog. Pitakon iku metu soko atimu wingi. Tak jawabe ben jelas kabeh. Aku iku loro, kumat mesti lek awak kepegelen. L...
Tak Teroponge

Tak Teroponge

Pengin sak jane neropong sopo sing onok ing sekitarmu iku. Khususe piyambake. Nanging aku durung onok niat neropong. Ugo yo durung poso ...
Lapo Kok diTeror

Lapo Kok diTeror

Sak jane iku lapo sampeyan kok di teror barang. Sak jane iku opo salahmu. Sak jane iku onok opo to. Le aku seh lek dia weroh nomermu yo ...
Pengin Weroh Sopo

Pengin Weroh Sopo

Aku iku jane pengin weroh sak jane sopo to sing sms lan miskol sampeyan iku. Opo aku kenal karo arek iku... Jenenge iku lo sopo sak jane....
Mlungker

Mlungker

Katur salam dumateng rencang kulo engkang asmo Wawan si Mlungker. Mergo lek turu mesti mlungker golek wangsit wonten ing mimpi. Sepurane...
Pusing

Pusing

Pusing tenan sirah iki. Diombene obat kok dadine malah ngantuk. Ugo pusing atine. Mergo loro ora mari-mari.
Ora Seneng Lek Koyok Ngono

Ora Seneng Lek Koyok Ngono

Aku lo asli ora seneng lek sampeyan koyok ngono. Lagi seru sms kok moro ilang dewe. Sampeyan iku lo wis janji ora bakalan ngulangi maneh....
Ancene Mbencikno

Ancene Mbencikno

Ancene mbencikno kok lek ujuk-ujuk ilang. Opo pengin aku yo ngono po yoopo to jane. Aku seh sadar lek aku yo sering ilang. La tapi iku k...
Ora Ngerti

Ora Ngerti

Lo kan maeng wis tak kandani to lek aku ora weruh opo karepe kok moro-moro ngilang keturon opo yoopo arek kuwi. Dadine maleh males aku kom...
Ora Weruh

Ora Weruh

Embohlah opo karepe arek iku kok moro-moro ilang karepe dewe. Palingo keturon opo iso ugo yo sengojo ora mbalesi. Lek pancene ngono yo oj...
Jenenge Ae Gerah

Jenenge Ae Gerah

Jenenge ae gerah. Yo mesti ae to awak durung pati waras tenanan. La anehe iku lo...arek iku kok takone macem-macem... Sing aku dewe wis ...
Bosan lan Jenuh

Bosan lan Jenuh

Rasane bosan lan jenuh nyambut gawe nok kene iki. Tambah suwe tambah ora karuan. Aku iku sadar... Lek aku metu, ekonomi yo jelas amburad...

Label

Berita (815) Islam (114) Kamus Jawa (409) Kesehatan (390)
Back To Top