Sabtu, 28 Mei 2011

EGREK

Egrek ngono kuwi dadi salah sijine gunemane wong nganjuk.
Guneman anyar sing lagi ae tak weruhi.

Egrek egrek jarene.
Maksute opo to jane.
Lek miturut wonge iku artine mong wadanan ae kanggo nyaru anak ben gelem.
Halah kok onok ae istilahe.

Senin, 23 Mei 2011

Sunyi

Malam yang sunyi
Tiada suara semerdu ini
Suara burang di tengah tanaman.

Suara yang tak asing lagi di telinga
Suara yang pernah membuatku merana.
Dia meninggalkanku.

Maafkan aku ibuku tercinta.
Maafkan aku.
Salam hormat dan patuh dariku.
Anakmu yang di perantauan ini.

Minggu, 08 Mei 2011

Utamakan Sholawat

Paling kabeh wis podo ngerti kan opo maksud judule.
Utamakan sholawat.

Tulisan iku sering banget tak delok ono ing bake truk utowo ono ing kocone truk.

Sak jane yo ono benere tulisan iku, tapi lek ora nyupir utowo numpak motor.


Kok iso ngono.
Lah saiki bayangno ae, wong nyupir karo moco sholawat iyo opo iso konsentrasi olehe nyupir.
Malah nabrak iyo.
Mulo iku, islam ngajarno lek arep lungo ndungo, duduk nyupir ndungo terus.

Dadi utamakan selamat luwih afdzol timbangane utamakan sholawat lek lagi nyupir.

Nduwe

Nduwe opo ora nduwe kudune yo sing rukun.
Ojo dumeh nduwe malah malang kerik.

Ojo dumeh ora nduwe nganti ngemis ngemis.
Yuk nyukuri kabeh opo anugrahe Sing Gawe Urip iki.

Hikmah Wong Tandur

Sampeyan podo ngerti lek wong tandur iku nduwe roso syukur tenanan.
Polahe aku wis tau ndelok lan ngalami ing ndeso kono.

Loh kok iso ngono.
Jawape yaiku mergo wong tandur iku golek duit soko tanduran, misale ae nandur pari.
Saben dino ndungo ben iso urip pari iku maeng.

Mergo ndungo bendino iku, akire iso cedak karong sing Murbeng Dumadi.

Duit Amblas

Duit akeh sing amblas ora mbalik.
Arep nagih ora penak.
Lek gak ditagih malas amblas.

Opo utang iku ora kudu nyaur...
Agamaku ngajarne hukume wajib mbayar.
Lek gak iso mbayar yo anak turune kudu mbayari.

Koyok wong ngemis ae padahal njaluk duite awake dewe, iku jarene salah sijine uwong.

Neker

Neker iku kelereng.
Kelereng iku podo karo neker.
Dolanane arek cilik biyen.

Wis suwe aku ora weroh arek cilik dolanan neker.
Mulo saiki iku arek cilik dolanane modern kabeh.

Nokia Terlaris

Nokia yang terlaris dalam penjualan adalah nokia 1616.


Sabtu, 07 Mei 2011

Koplak

Sirah rasane koplak ora karuan.
Sing dadi sebab maceme akeh salah sijine yo ora nduwe duit.

Koplak ugo bisa mlebu nyang panggonane uwong sing sugih mergo kakehan duit.
Bingung lek mbanjakne palingo.

Nduwe ora nduwe yo podo menungsone, mulo ojo sok ngoplaki.
Mungguh romo yai yo ora apik.

Jumat, 06 Mei 2011

Sambel Bawang

Bahane:
Bawang loro, lombok rawit 5 utowo sak cukupe, uyah sak cukupe.

Carane gawe:
Kabeh bahan diuleg, didadhar karo tempe utowo tahu goreng.
Pandhaharane kudu sanaliko lan kudu entek.

Membunuh

Membunuh, sungguh merupakanlarangan dalam agama islam.
Alah SWT akan memberinya azab kelak.

Kamis, 05 Mei 2011

Gendut Gendut

Aku iku kok heran poll yo.
Kenapa uwong pegawai pemerintahan roto-roto kok wetenge gendu gendut.
Opo mergo uripe wer mapan yo.
Opo uwis penak palingo yo.
Opo mergo kurang olah raga palingo.

Halah embohlah lapo kok ngurusi urusane wong liyo.
Astaghfirulloh..

Label

Ajimat (5) Artis (84) Berita (247) Bintang (11) Blogku (9) Bumbu (1) Cangkriman (9) Cewek Cakep (32) Cewek Keren (32) Cinta (61) CPNS (16) Curhat (227) Doa (5) Duit (11) Elektronik (4) Gaji (4) Hantu (5) Humor (6) Ilmu (21) Islam (98) Kamus Jawa (98) Kerajaan (1) Misteri (11) Mongso (10) Nduwe (1) Neker (1) Ngomong (193) Pahlawan (14) Parikan (16) Pekerjaan (4) Pendidikan (4) Pidato Jowo (5) Pitutur (41) Ponsel (30) Rahasia (12) Rojokoyo (4) Sakit (18) Sejarah (21) Sholawat (2) Tandur (11) Tegese (51) True Story (3) Watak Bulan (16) Wayang (9) Weton (5)