Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


Apa Wedhus Kendhit serta Ciri

Larungan agung, ruwatan jagad sing ditekani wong sing akehe ewonan salah sijine yoiku misungsungake labuhan sing wujud wedhus kendhit.

Biasane ruwatane ono ing pinggir samudro.

Wedhus kendhit dilambangake marang manungso sing podo kendhitan sing senengane ngumbar howo nafsu supoyo disepuro karo Kanjeng Ratu Kidul.

Mulo iku diarani kendhit.

La terus cirine wedhus kendhit.
Weduse ireng nanging ing weteng tumekan gegere dikupengi warno putih.
Tag : Kamus Jawa
0 Komentar untuk "Apa Wedhus Kendhit serta Ciri"

- Anda Sopan Kami Segan -


Label

Berita (815) Islam (114) Kamus Jawa (409) Kesehatan (390)
Back To Top