Aku Ungkapkan Semua Isi Hatiku di Sini Setiap Hari


Contoh Tembang Pucung

1. Judul "Klenthing"
Bapak Pucung.
Cangkeme madhep mandhuwur.
Sabamu ing sendhang.
Pencoanmu lambung kereng.
Prapteng wisma.
Si pucung mutah guwaya.

(ya itu yang namanya Klenthing).



2. Judul "Penthol Korek"
Bapak Pucung.
Amung sirah lawan gembung.
Padha dikunjara.
Mati sajroning ngaurip.
Mijil baka.
Si pucung dadi dahana.

(yo itu yang dinamakan penthol korek).




3. Judul "Sepur"
Bapak pucung.
Renteng-renteng koyo kalung.
Dowo koyo ulo.
Pencoanmu wesi miring.
Sing disobo.
Si pucung mung turut kutho.

(yo iku yang dinamakan sepur).

Kalau diamati, tembang pucung iku isine ciri barang 2 kalimat, tempat 1 kalimat dan pernyataan tempat 1 kalimat.
Tag : Cangkriman
Back To Top