Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


Dicritani Malah Crito Dewe

Dicritani Malah Crito Dewe

Wah wah lucu tenan arek iki. La yo'opo gak lucu, la wong aku crito, njaluk pendapat lan tukar pendapat la kok malah dicritani. Lucu lucu...
Susah Mikirne Butuh

Susah Mikirne Butuh

Awan isih mergawe bareng bengi loro nggruguh. Ditakoni keno opo jawabe ora weruh. Sambate mung aduh aduh. Jebule atine susah mikirne butuh....
Zaman Sampun Sepuh

Zaman Sampun Sepuh

Wonen zaman ingkang kados mekaten puniko, ngge kengeng dipun wastani zaman sepuh. Mulo meniko, monggo simak parikan ing ngandap. Zaman samp...
Arti Nabok Nyilih Tangan

Arti Nabok Nyilih Tangan

Nabok nyilih tangan artine: Tumindak ala kanthi kongkonan wong liya. Bahasa Indonesianya: Memukul pinjan tangan artinya: Melakukan pe...
Contoh Tembang Kinanthi

Contoh Tembang Kinanthi

Anoman malumpat sampun. Prapteng witing nagasari. Mulat mangandhap katingal. Wanodya yu kuru aking. Gelung rusak wor lan kisma. Kang iga-iga...
Artine Cangkriman

Artine Cangkriman

Cangkriman iku unen-unen sing kudu dibedhek. Mulo iku, cangkriman ugo diarani bedhekan. Contoh cangkriman. Lampu opo lek dipecah metu wonge...
Contoh Tembang Sinom

Contoh Tembang Sinom

Ini adalah contoh tembang SINOM. Sun iki dhutaning nata. Prabu kenya Majapahit. Kekasih Damar Sasangka. Atma mantune ki patih. Magan...
Contoh Tembang Pucung

Contoh Tembang Pucung

1. Judul "Klenthing" Bapak Pucung. Cangkeme madhep mandhuwur. Sabamu ing sendhang. Pencoanmu lambung kereng. Prapteng wisma. ...
Ono Kuthuk dilebokne Kurungan

Ono Kuthuk dilebokne Kurungan

Ono kuthuk dilebokne kurungan rapet. Kiro-kiro wis ora biso metu maneh. Disediyani pakan lan ngombe cukup. Bareng wis setahun kuthuke il...
Pak Demang Klambi Abang

Pak Demang Klambi Abang

Iki salah siji Cangkriman. Pak demang klambi abang, nek didudul gondhal-gandhul. Nek disuduk manthuk-manthuk. Arti sak tenane yoiku ontong...
Tanggal Limolas

Tanggal Limolas

Tanggal limolas padhang njingglang mbulane bunder. Bunder seser koyok murup onok cahyana. Mergo bunder seser, sithik akeh mesti ono penga...
Udan

Udan

Udano sing deres. nyambelo sing pedes. Banjir sak dengkul. ojo nganti. Omah podo klelep. Nyawang mrono mrene mung banyu. Air kalau j...
Ajimat Ceker Ayam

Ajimat Ceker Ayam

Di dunia yang serba modern ini, tentu tak banyak yang mengetahui keampuhan ajimat ceker ayam. Sebelumnya, penulis mengingatkan bahwa setia...
Denny Jadi Polisi

Denny Jadi Polisi

Polisi Denny iki merupakan anak tetanggaku. Pada waktu dia sudah lulus SMA, iseng-iseng daftar pulisi, eh tak tahunya diterima. Alhamdulil...
Idghom Bila Ghunnah

Idghom Bila Ghunnah

Idghom bilaghunnah iku kosok baline idghom bighunnah. Bighunnah artine diwoco dengung. Nanging bilaghunnah diwoco sak walike, yoiku diwoc...
Arti Wanito

Arti Wanito

Wis umum jenenge ae wanito yo kudu wani ditoto. Tapi eling sing noto kudu nduweni ilmu lan ngabukti nyang nggone sing gawe urip. Lek sing...
Pak Pulisi Kok Medeni

Pak Pulisi Kok Medeni

Tumekan isuk uthuk-uthuk jam pitu nganti jam suwelasan aku muter-muter nyervis ono ing Suroboyo lan Sidoarjo. La pas aku liwat Pak Pulisi o...
Suworo Manuk Bence

Suworo Manuk Bence

Suworo manuk Bence... Takut... Miturut kapercayan wong kejawena, yen ono suwarane Bence pratondo bakal ono pawongan kang tinggal donyo.
Wedhus Kendhit

Wedhus Kendhit

Larungan agung, ruwatan jagad sing ditekani wong sing akehe ewonan salah sijine yoiku misungsungake labuhan sing wujud wedhus kendhit. Bias...
Enak Endi Rakyat opo Pejabat

Enak Endi Rakyat opo Pejabat

Kejawen wetan dengan dialog antara kawan dan kawan. Dialog konco karo konco iki lucune lek disimak. Tomo: Eh kang, yen miturut sampeyan, ...
Arti Engko

Arti Engko

Engko atau mengko artinya adalah nanti. Misal: engko aku teko nyang omahmu. Artine: Nanti aku datang ke rumahmu.
Sholawat Yang Afdhol

Sholawat Yang Afdhol

Salah satu bacaan sholawat yang afdhol adalah sholawat Nariyah menurut para guru. Tahu kan bacaan sholawat Nariyah itu. Bunyinya adalah, ...
Numpak Motor Banter

Numpak Motor Banter

Jaman saiki iku lek tak delok, wong-wong numpak sepeda motor podo banter-banter. Ora lanang ora wedok, ora peduli enom tuwek kabeh podo ae. ...
Beda Kambing Jantan dan Betina

Beda Kambing Jantan dan Betina

Untuk membedakan antara kambing jantan dan betina, bisa dilihat dari bawah perutnya agak ke belakang. Kalau jantan, ada testis (endog) yan...
Ajian Macan Putih

Ajian Macan Putih

Sudah tahu kana ajian ilmu kanuragan yang satu ini, AJIAN MACAN PUTIH. Semua pasti tahu atau paling tidak pernah mendengarnya kan. Ilmu a...
Arti Menungso

Arti Menungso

Din peno wis tau to diomeli wong cino, pitakonku. Cak din njawab iyo, malah sering jarene. Wis biasa ae diomeli karo uwong. Ujung-ujung...
Sok Jual Mahal

Sok Jual Mahal

La iyo to dadi menungso kok jual mahal pol. Opo mergo kuwi aku yo ora weroh. Yo kudune ojo jual mahal ben rukun sak kabehe. Halah jeneng...
UMR 2012 Gresik Surabaya Sama

UMR 2012 Gresik Surabaya Sama

Kalau pada tahun yang lalu daerah Gresik unggul umr, umk, nanti pada tahun 2012, umr sama dengan kota Surabaya sebesar Rp. 1.257.000,- Ane...
Kita Semua Takkan Rela

Kita Semua Takkan Rela

Kita sebagai umat islam pasti takkan rela. Kita pasti tidak akan rela bilamana ada orang atau kaum yang berani coba-coba merusak akidah isl...
Ganjarane Poso Suro

Ganjarane Poso Suro

Ganjarane poso suro yaiku iso ngilangi doso ing tahun wingi. Posone sesuk tanggal 10 Suro. Monggo engko sahur.
Besok tanggal 10 Suro

Besok tanggal 10 Suro

Ojo lali sesok iku wis tanggal 10 suro. Ayo lek podo pengin dosane dihapus tahun wingi, monggo podo siyam. Niat poso Asyuro ganjarane yoi...
Ganteng Tapi Tatoan

Ganteng Tapi Tatoan

Wonge pancene ganteng, nanging tatoan kiwo tengen lengene. Maksute iku jane opo aku yo ora ngerti. Pancene tato iki wis akeh eram sing ny...
Khitan Umur Berapa

Khitan Umur Berapa

Beberapa tahun yang lalu adikku bertanya kapan anaknya disunat. Aku jawab sebelum dia akil baligh. Akil baligh nya anak laki-laki adalah ...
Huruf Sama Bacanya Beda

Huruf Sama Bacanya Beda

Dalam bahasa Jawa ada 2 huruf yang sama tapi diucapkan berbeda. Dua huruf itu adalah e dan o. Dan yang paling sulit diucapkan oleh para pe...
Batine TTS

Batine TTS

Mosok to ngedol tts batine ae mek limang atus kok yo dinyang barang to yo yo. Yo ngono kui lek uwong wis sugih senengane nyang nyangan ae....
Pentingnya Harta Dunia

Pentingnya Harta Dunia

Harta dunia bukan segalanya memang benar adanya. Tapi tanpa harta dunia walau hanya selembar kain yang menempel di badan, akan sulitlah kita...

Label

Berita (815) Islam (114) Kamus Jawa (409) Kesehatan (390)
Back To Top