Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


Kelahiran dan Asal Usul Bung Tomo

Bung Tomo alias Soetomo kang miyos ing Kampung Tembok Dukuh, Surabaya tanggal 3 Oktober 1920 putrane Tjipto Wiyono.
Tamat HIS Surabaya pada tahun 1926-1933 nglajengaken sekolah dhateng HBS tahun 1933-1938 ngantos tamat kanthi predikat Leise Schrift Onderwijs.

Sejak usia muda Soetomo sampun aktif wonten Kapanduan Bangsa Indonesia 1933-1938. Kejawi ugi aktif wonten ing Parindra (Partai Indonesia Raya) ingkang dipun Pandhegani dening dr. Soetomo.

Asal usul Bung Tomo.
Hari Pahlawan.
Hari lahir Bung Tomo.
Kota Kelahiran Bung Tomo.
Tag : Pahlawan
0 Komentar untuk "Kelahiran dan Asal Usul Bung Tomo"

- Anda Sopan Kami Segan -

Label

Berita (835) Islam (114) Kamus Jawa (516) Kesehatan (390)
Back To Top