Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


3 Contoh Parikan Jawa Ati Lego, Ra Betah lan Prasaja

Parikan iku ada dua macam.
Rong gatra lan patang gatra.

Contoh:

1. Wedang bubuk gula jawa.
Yen kepethuk ati lego.



2. Sepet-sepet sawone mentah.
Diempet-empet selak ra betah.

3. Wajik klethik gula jawa.
Luwih becik sing prasaja.

Itulah tiga contoh parikan jawa.
Tag : Berita

Label

Berita (832) Islam (114) Kamus Jawa (507) Kesehatan (390)
Back To Top