Ayo nglestarekno Budoyo Jowo ben ora ilang Soko Bumi Nusantoro


3 Contoh Parikan Sregep Sinau, Keblinger lan Keturutan Karepe

Parikan jawa maneh. Kali ini berjenis parikan tunggal.

1. Manuk emprit menclok ing godhong tebu.
Dadi murid sing sregep sinau.



2. Manuk kutut manggunge ngganter.
Yen ra nurut bisa keblinger.

3. Bayem rine ketan pulukane.
Ayem atine keturutan kekarepane.

Itulah contoh parikan tunggal basa jawa.
Tag : Berita

Label

Berita (832) Islam (114) Kamus Jawa (508) Kesehatan (390)
Back To Top